ŠOKOLAADIKRINGEL



Taigna retsept on ühe kringli jaoks, mille kaaluks tuleb umbes 1,3 kg.

u 850 ml jahu
2 spl suhkrut
100 g võid
25 g pärmi
1 tl soola
300 ml piima

  • Sulata pärm soolaga.
  • Sulata või
  • Soojenda piim umbes 36 kraadini
  • lisa kaussi sõelutud jahu ja suhkur
  • Sega omavahel või, piim ja pärm ning vala jahule peale
  • Sega taigen ning pane rätiku alla kerkima ca 1-1,5 h
Täidis: täidist ma ei avalikusta

  • Rulli taigen lahti
  • lisa täidis
  • keera taigen rulli
  • Lõika pikkupidi pooleks ja jäta lõigatud otsad ülespoole
  • põimi
Pane ahi eelsoojenema 180 kraadi juurde ja pöördõhk juurde. Kui pöördõhku ei ole, siis 200 kraadi. Kui ahi on soe, siis pane ahjus ca 20-25 minutiks.
















Lisa pärast meeldiv glasuur või tuhksuhkur.

Kommentaarid