CAKEPOPS EHK PULGAKOOGID I- KÜPSISETÄIDISEGA


Sai ka katsetatud neid ülipoppe pulgakooke, mis on mind facebooki koogimeistrite lehel juba ammu ahvatlenud. Esimesed korrad vaatasin neid pilguga, et mina neid küll kunagi järgi teha ei oska ja ei viitsi isegi mitte proovima hakata. Siis aga tuli neid pilte sinna aina juurde ja mõtlesin, et pean ikka ka proovima, kui nii paljud saavad hakkama, siis kui raske see ikka olla saab. Mõeldud tehtud.
Ütleme nii, et keeruline see iseenesest ei ole, aga aeganõudev ja nikerdamist on küll. Nr 1 on selleks, et see on esimene retsept neist. Tegelikkuses on originaalretsept üldse keeksipurust, kuid mina valisin esimeseks katsetuseks hoopis küpsised. Kindlasti katsetan ära ka keeksipurust tehtud popsid.
Vaja läheb: 31-35 tüki jaoks
cake pops pulgad (ostetud minul www.suhkrukunst.ee-st)
2 pakki Eesti küpsiseid (või Selga)
150 g šokolaaditoorjuustu (Farmi)
75 g karamellitoorjuustu (Farmi)
200 g valget šokolaadi
värvilisi nonparelle või kristallsuhkrut või muud kaunistust.
Purusta köögikombainis küpsis täiesti peeneks puruks. Lisa toorjuustud ja sega segu ühtlaseks. Mina segasin seda osa juba kätega, kuna kombain nii osav ei olnud. Ühtlasi surusin massi pidevalt kokku ka, et pärast oleks kergem vormida.
Nüüd sulata valge šokolaad vesivannil ning samal ajal saad vormida väikesed kuulid küpsisesegust. Ära väga suuri palle vormi, kuna need ei püsi pulga otsas. 





Kasta pulga otsad šokolaadi sisse ja vajuta seejärel kuuli sisse. Tee nii kõigi kuulidega ja pane need seejärel veidikeseks külmkappi tahenema.





Kui šokolaad on tahke, siis võta need kapist välja ja kasta kõik pallid eraldi šokolaadi sisse ja lase liigne šokolaad ära tilkuda. See on väga oluline, kuna muidu tilgub šokolaad mööda pulka alla. Selleks hoia pulgas kinni ja teise käega koputa oma pulgast kinni hoidvale käele mitu korda, kuni enam šokolaad ei jookse.
Kasta kuul nonparellide sisse või raputa neid ise näppudega peale. Pane kõrgemasse tassi seisma ja külmikusse.

Sisu

Kommentaarid