MINI VAARIKA-TOORJUUSTUKOOGID MEREVAIGU-VAHUKOORE KREEMIGA


Katsetused viisid rahuloluni :). Leidsin internetist Kristel Vokk´i blogist väga hea idee ja retsepti ja soovitan seda ka teistele proovimiseks.


150 g digestive küpsiseid

50 g võid

600 g maitsestamata toorjuustu

2 muna

1 tl vaniljeekstrakti

4 sl demerara suhkrut

100 g suhkruga kondenspiima

24 tk purustatud vaarikaid
  • Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Aseta muffinipanni pesadesse muffinivormid ning tõsta iga muffinivormi põhja kuhjaga supilusikas küpsisepuru ning suru ühtlaseks.
  • Vahusta toasoe toorjuust, suhkur, vaniljesuhkur, kondenspiim ja muna kuni saad ühtlase massi.
  • Tõsta muffinivormi supilusikas toorjuustusegu ning 1 tl jagu vaarikamoosi, lisa toorjuust ning sega pisut segamini.
  •  Küpseta 170C ahjus 30 minutit, peale küpsemisaja lõppu ava ahju uks, kuid jäta koogid ahju jahtuma. Jahuta täielikult maha ning hoia enne serveerimist pisut külmkapis.
Kogusest saab 12 minikooki.

Kreemi leidsin mujalt ja seda sai ise veel veidi muudetud ka, seega ei saa ma kellegi teise nime siia alla panna, kui enda  nime.
200 ml vahukoort
40 g kondenspiima
10 g vaniljekastme pulbrit
veidi sidrunimahla
200 g merevaiku
maitsejärgi tuhksuhkrut.
  • Vahustada vahukoor veidikese suhkruga
  • sega merevaik ülejäänud suhkruga. 
  • Lisa kõik ülejäänud ained ja vahukoor ning sega ühtlaseks. 
  • PS! Kontrolli, et ei jääks liiga vedel. Kui jääb, lisa veidi võid või vaniljekastmepulbrit.
  • Kahevärviliseks saad kreemi, kui ühele osale lisad värvi ja paned nad ühte tordipritsi- värviline kõigepealt äärtesse ja valge keskele.


Kommentaarid