KANA-TOMATIPADA


3 kanakintsu naha ja kondiga
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 suur purk konservtomateid (terved tomatid omas mahlas, 680 g)
10 pipratera
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
noaotsaga kaneeli
2 porgandit
3 kartulit
veidi õli kanatükkide pruunistamiseks
värsket peterselli
maitse järgi soola
Kuumuta pannil veidi õli ja pruunista sellel kanakintsud mõlemalt poolt. Maitsesta soolaga. Tõsta haudepotti.
Haki sibul ja küüslauguküüned, kuumuta need pannil samas rasvas madalal kuumusel läbipaistvaks, selleks kulub umbes 7 minutit. Lisa potti kana juurde. Puista kanatükkidele jahvatatud vürtsid, lisa ka pipraterad, sega läbi. Vala peale tomatikonserv.
Kata pott kaanega. Hauta pliidil madalal kuumusel või ahjus 180 kraadi juures 45 minutit. Tükelda porgandid ja kartulid, lisa hautisele ja lase veel 45 minutit podiseda.
Serveerimisel võid kana naha eemaldada ja kontide ümbert ülipehme liha lihtsalt kahvliga tükkideks tõmmata. Nii saad mõnusa raguu. Aga vabalt võib pakkuda ka kintsutükke tervelt, seltsis köögiviljad ja tomatine kaste.
Retsept ja tekst kopeeritud blogist: Siit nurgast ja sealt nurgast


Kommentaarid