KEVADRULLID JA KOHUPIIMARULLID


Filotainast kasutasin ma esimest korda. Selle taignaga peab olema kannatlik, sest see mureneb kergelt. Siiski saab taignaga väga hästi hakkama ja tasub proovimist.
Vaja läheb
1 pakk filotainast (pool soolaste jaoks ja pool magusate jaoks)
õli
niisket rätikut
Kevadrullide täidiseks:
peoga riisinuudleid
1 kanafilee
peotäis krevette
pool porgandit
veidi peakapsast
roheline sibul
Tegelikkuses võib kasutada erinevaid juur-ja köögivilju täidiseks, kuid traditsiooniliselt on riisinuudlid alati üks täidise osast.
  • Keeda vesi ja pane riisinuudlid keevasse vette. 
  • Tõsta pott tulelt ja lase kaane all nuudlitel 4 minutit valmida.
  • Kurna vesi ja aseta kaussi.
  • tükelda kanafilee ja prae pannil. Maitsesta kana maitseainega.
  • Tükelda ka porgand, kapsas ja sibul ribadeks ja prae eraldi pannil õlis veidi aega. 
  • Seejärel sega kõik komponendid omavahel läbi.

Kohupiimarullide jaoks:
200 g kohupiima
1 muna
1 tl vanillsuhkrut
suhkrut
Valmistamine
Kui filotainas on sulatatud, siis tuleb sellega väga ettevaatlikult läbi käia, kuna tainas on väga õhuke ja kuivab kiirelt. Mina katsetasin erinevaid meetodeid ja parimaks kujunes järgmine:
Võta pakist üks filoleht ja pane kapi peale. Ülejäänule taignale pane peale niiske rätik, et need ei kuivaks.
Lõika see neljaks. Määri igast neljandikust ruudust pool ruutu õli või sulavõiga.



pane keskele täidis.






keera rulli.






määri pealt õliga.
Küpsetad ahjus 180 kraadi juures kuni pealt on pruun.
NB! Ei soovita fritüürida, kuna taigen võtab õli endasse ja jääb väga rasvane.




Kommentaarid