LIHTNE RABARBERIKOOK



1,5 aastat on läinud kiiruga mööda ja lausa nii kiirelt, et aega ei ole siia üldse saanud. Ütlen ausalt, et tegelikult olen nii mõnegi uue koogi valmis teinud, aga siia neid lihtsalt postitanud ei ole. Nüüd siis üle pika aja üks hooajaline kook. Ülikiire, ülimaitsev ja ülilihtne.
Vaja läheb:
Taigen:
150 g võid
3 dl jahu
soola
3 sl vett
2 spl suhkrut
Näpi või, jahu, sool ja suhkur purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sõtku taignapalliks. Suru taigen 26 cm vormi põhja ja külgedele.
Pane ahi soojenema 200 kraadi juurde.
Täidis:
300 g tükeldatud rabarberit
1 tl kaneeli
2 muna
1,5 dl suhkrut
1 spl jahu
30 g võid
Lõika rabarberid tükkideks ja puista üle kaneeli ja vähese suhkruga. Sega läbi.
Pane rabarberid vormipõhja taignale ja pane kook 10 minutiks ahju.
Samal ajal vahusta kergelt lahti munad koos ülejäänud suhkruga, lisa sulatatud või ja jahu ja sega läbi.
Kui kook on 10 minutit ahjus ära olnud, võta see välja ja pane peale munasegu. Küpseta veel ahjus 25 minutit.
Naudi kooki soojalt ja jäätisega.

Kommentaarid