MAHLANE PORGANDIKOOK


Leidsin ühe väga mõnusa porgandikoogi retsepti, milles on veidi ka jõuluhõngu.
Tasub kindlasti proovida.

250 g võid, toasoe
375 g (peen)suhkrut (mina panin 175 g sellest fariinsuhkrut)
2 apelsini riivitud koor
4 muna
450 g porgandeid, riivitud
150 g mandleid või muid pähkleid, tükeldatud
1 apelsini mahl
250 g jahu
2 tl söögisoodat
1 tl piparkoogimiatseainet
1 tl soola
Glasuuriks:
225 g toorjuustu, toatemperatuuril
65 g võid, toatemperatuuril
400 g tuhksuhkrut
1. Pane ahi sooja 180 C peale.
2. Võita 26 cm koogivorm. Mina soovitaks ka küpsetuspaberit panna.
3. Vahusta või, suhkur ja apelsini koor kuni koostis on kerge ja õhuline.
4. Lisa ükshaaval munad.
5. Lisa ettevaatlikult riivitud porgand ja pähklipuru. Mina lisasin natukene mandleid ja kapis oli ka natukene alles purustatud pähkli segu.
6. Lisa apelsinimahl.
7. Viimasena, sõelu jahu, söögisooda, piparkoogimaitseaine ja sool omavahel kokku ja siis lisa ettevaatlikult taignale.
8. Kalla taigen vormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus umbes 45-60 minutit. 
PS! Alguses võib kook tunduda täiesti vedel ja seetõttu tuleb seda jahutada enne, kui süüa.

9. Glasuuri tegemiseks, vahusta omavahel kokku toorjuust ja või, kuni segu on ühtlane.
10. Lisa tuhksuhkur ja vanilje essents ja sega, kuni segu on ühtlane.
11. Lase koogil natukene jahtuda ja määri glasuur heldelt koogile.
12. Naudi!
Aega võttis, aga asja sai. Maitseelamus on seda kindlalt väärt. Isegi teisel päeval on kook mahlane.


Kommentaarid