MUSTIKAKOOK


Pigem võib seda nimetada hooajakoogiks ja see on väga maitsev. Koogi põhjaks võib teha ise muretaigna või selle poest osta. Mina konkreetselt selle koogi jaoks ostsin taigna, kuna külaline oli kohe tulemas ja kook vaja kiirelt valmis saada. Selleks läheb vaja:
Muretaigen
Vajuta taigen ümmargusse koogivormi nii, et ka küljed saavad kaetud. Pane vorm seniks külma, kuni valmistad täidise:
Täidis:
mustikaid ca 0,5 liitrit
400 g hapukoort
3 muna
3,5 spl suhkrut
Klopi munad veidi lahti ning sega hapukoore ja suhkruga. Vala segu taignale ja seejärel pane peale mustikad. Kui mustikad enne panna, kipuvad need kõik ühte kohta minema ja kook jääb ebaühtlasem.
Küpseta 180-200 kraadi juures kuni kook on pealt kuldne.

Kommentaarid