ÕHULINE RABARBERIKOOK


Üks väga hea mahlane kook. Saadud Pereköögi kokaraamatust.
Põhi:
5 muna
4 spl suhrut
4 sl jahu
Vahele:
5 munakollast
400g hapukoort
3-6 spl suhkrut
1 spl tärklist
500 g rabarberit
Kate:
5 munavalget
3-5 spl suhkrut
Vajusta põhja jaoks munakollased suhkruga ja eraldi munavalged. Sega vahud kokku. Lisa hulka jahu ja sega läbi. Tõsta tainas kõrgete äärtega vormi (35x22cm). Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit.
Sega vahekihi jaoks munakollased hapukoore, suhkru ja tärklisega. Kui rabarber on eriti hapu, siis pane rohkem suhkrut või vähem rabarbereid.
Tükelda rabarberid ja kalla üle hapukoorekastmega.
Võta põhi ahjust ja laota segu selle peale ja küpseta veel 10-15 min.
Nüüd vahusta katte jaoks munavalged suhkruga ning laota kate koogile. Küpseta  veel 10 minutit, kuni vaht on pruunikas.

Kommentaarid