PANGESALAT


  • 1 kg kapsast
  • 1 kg porgandit
  • 1 kg kurki
  • 1 kg tomatit
  • 1 kg sibulat
  • 1 tl musta pipart
  • 3 sl soola
  • peotäis hakitud tilli
  • 3 sl suhkrut
  • 3 sl 30% äädikat
  • 250 g õli (nt rapsiõli)
Valmistamine: Lõika kapsas peenikesteks ribadeks ning sega soolaga. 
Lõika ülejäänud köögiviljad õhukesteks viiludeks või riivi jämedalt. 
Kuumuta porgandit ja sibulat õlis umbes 15 minutit, aeg-ajalt segades, kuni porgand pehmeneb veidi. 
Pane kõik ained ühte suurde nõusse (nt ämbrisse) ja hoia 24 tundi jahedas. 
Kuumuta seejärel salatit suures potis 15 minutit. 
Pane kuumalt steriliseeritud purkidesse.

Kommentaarid