PIPARKOOGIMAITSELINE ŠOKOLAADITORT



Külaliste auks sai küpsetatud kiirelt kook, mida olin ammu juba vaadanud, et peaks ära proovima. Tulemus sai selline suhteliselt tavaline, kuid teisel päeval ei olnud tordil vigagi. Minu arvates teeks tordi maitse paremaks nt vanillipiimaga eelnevalt niisutamine, muidu jäi tort veidi kuiv.
Taigen:
1,5 dl kakaopulbrit
2,5 dl suhkrut
5 dl jahu
2 tl soodat
näpuotsatäis soola
2,5 dl vett
2,5 dl jogurtimajoneesi
1 tl vanillisuhkrut
Vahele:
150 g Fazer mint komme
Glasuur:
3 spl kakaopulbrit
1 dl suhkrut
0,5 dl piima
40 g võid
0,5 tl vanilliinsuhkrut
Küpseta koogipõhjad. Selleks sega omavahel kõik taigna ained ja sega hästi läbi. NB! Vajab tõesti hoolikat segamist!
Jaga taigen kaheks osaks ja pane üks osa 24 või 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 175 kraadi juures 25 minutit. Pane teine pool samamoodi küpsema.
Kui mõlemad põhjad on küpsetatud, lase veidi neil jahtuda ja laota seejärel ühele põhjale kõik kommid peale. Pane ahju sulama. Kui kommid on sulanud, siis aja spaatliga ilusti laiali ja aseta peale teine koogipõhi.
NB! Mina siinuures enne kommide peae laotamist immutaksin põhja piimaga, siis kommid peale ja ahju. Teise põhjaga teeksin samamoodi.
Seejärel valmista glasuur.Selleks sulata või ja sega ained sisse. Lase pidevalt segades keema ja siis vähenda kuumust ja kuumuta veel 3 minutit.
Nüüd lase 3 minutit jahtuda ja sega hulka vanlliinsuhkur. Määri jahtunud koogile glasuur. Hoia kooki enne serveerimist külmas.

Kommentaarid