RAFFAELLO TORT


Kuna tort läks meie majast välja, siis korralikku lõigupilti ei saanudki teha. Kahjuks ka maitsta mitte, kuid tegemise ajal sai natuke maitstud ikka ja tundub, et seda torti tuleb veel teha.
Retsept on leitud Toidujutud blogist.
Tegemist on siis külma tordiga ehk küpsetamist ei vaja. Mina tegin 26 cm vormi, kuid retsept oli mõeldud 24cm. Kõik muu koostises jätsin samaks, muutsin vaid põhja koguseid ja täidises valge šokolaadi kogust.
Põhi:
180 g vahvlit
125 g kondenspiima (suhkruga)
50 ml kookoshelbeid
80 g mandlilaaste
Täidis:
500 g maitsestamata toorjuustu
200 ml kookoskoort (Blue Dragon) või kreemist kookospiima (Santa Maria)
150 g kondenspiima (suhkruga)
300 g valget šokolaadi
1 dl kookoshelbeid
2 tl sidrunimahla
riivitud sidrunikoort
Kaunistuseks 12 Raffaello kommi ja kookoshelbeid
Rösti mandlilaastud ahjus pruuniks. Tõsta jahtuma.
Haki vahvel noaga keskmiselt peeneks või tee seda köögikombainis. Mina kasutasin sidrunimaitselisi Selga vahvleid. Sega vahvel kondenspiima ja kookoshelvestega kokku, kuni valmib suhteliselt mure pudi. Vooderda 26cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Kata põhi vahvlipudiga.
Jaga mandlilaastud põhjale.
Sega toasoe toorjuust, kookoskoor ja kondenspiim kreemjaks. Sulata valge šokolaad ning sega toorjuustusegusse. Lisa kookoshelbed ja sirdunimahl ning riivitud koor. Vala vahvlipõhjale ning aseta umbes 4 tunniks külmkappi tahenema.

Kommentaarid