RICOTTA-SINGI KRINGEL


Selle maitsva retsepti leidsin Toidutare.ee lehelt ja ütlen ausalt, see tasus katsetamist! Tõeliselt maitsev ja mahlane soolane kringel. Sobib ideaalselt külalistele pakkumiseks.
Tegin selle isadepäevaks. Kuna õigel päeval ei saa me seda perega tähistada, siis tähistasime seda üks päev varem.
Taigen:
25 g pärmi
2,5 dl piima (käesoe)
6 dl jahu
2 munakollast
0,75 dl õli
1 tl sool
2 tl suhkrut
1 tl jahvatatud paprikat
1 tl pizzamaitseainet või basiilikut
Hõõru pärm 1 tl suhkruga vedelaks. Lisa piim ja pool jahukogusest, sega ühtlaseks tainaks. Lase 20–30 minutit soojas kohas räti all kerkida. Lisa eelkergitatud tainale ülejäänud 1 tl suhkruga segatud munakollased, õli, sool, paprikapulber, kuivatatud basiilik (pizzamaitseaine) ja järelejäänud jahu. Sõtku seni, kuni tainas on sile ja siidine ning lööb kausi servade küljest lahti. Kata rätiga ja lase soojas kohas veel pool tundi kerkida.
Täidis:
200 g sulatatud juustu
200 g sinki
200 g Ricotta kohupiima (vähesoolane)
150 g riivjuustu
2 tl pizzamaitseainet
soovi korral üks tomat või paprika
Määrimiseks:
1 muna
Peale:
seesamiseemneid
Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual õhukeseks plaadiks, määri peale toasoe Merevaik ja puista üle riivitud juustuga. Jaota sellele ühtlaselt ricotta ja kuubikuteks lõigatud sink  ning paprika (või tomatid või kapparid). Puista üle basiiliku või pizzamaitseainega.













Kommentaarid