SEFIIR


Üks edasilükatud töö on olnud sefiiri tegemine. Ammu soovin seda teha osata, aga hirm selle untsuminemise ees oli nii suur, et kuidagi ei tahtnud tegemisega alustada. Nüüd aga võtsin ühel hommikul julguse kokku ja hakkasin katsetama. Ja teate mis, see ei olegi raketiteadus! Või oli see algaja õnn? Igatahes tuli mul esimese korraga välja selline sefiir, mida on vormida lihtne ja mis püsib ilus ka järgmisel päeval. Siin retsept, mille sain oma õelt:
4 munavalget
300g suhkrut
5 spl vett
1 triiki tl sidrunhapet (kõik oleneb, kui haput soovid). Selle kogusega jääb üsna hapu.
  • Pane vesi ja suhkur tulele ja lase sellel sulada siirupiks. 
  • Samal ajal vahusta munavalgeid, millele on lisatud sidrunhape. 
  • Keeda siirupit ca 5 minutit ja senikaua koguaeg vahusta ka munavalgeid. Täispööretel.
  • Kui suhkur on sulanud, siis hakka seda väikese nirena valama munavalge hulka. Selleks mikserdad endiselt täispööretel vahtu edasi. 
  • Kui siirup on lisatud, siis mikserda veel 15 minutit. Ikka täispööretel, kuni sefiir muutub väga paksuks. Lõpus lisa ka soovi korral toiduvärvi. Mina kasutasin pastavärvi ja seda kulus 2 väikest hambatikuotsatäit. Ja valmis ta ongi.


Kommentaarid