JOGURTIKOOK KARAMELLIKASTMEGA



Sellest on küll tükk aega möödas, kui seda torti tegin, kuid mahti siia sain alles nüüd. Tegin selle tordi enda sünnipäevaks külalistele.
Põhi:
200 g digestiiv küpsiseid
100 g võid
poole sidruni koor
Täidis:
400  ml vahukoort
500 ml ahjuõunajogurtit
100 g suhkrut
3 spl želatiini+ 150 ml apelsinimahla
Kaste:
100 g iiriseid
100 ml vahukoort
1 tl želatiini
Kaunistuseks:
maasikaid
mandlilaaste
Purusta küpsised, sega toasooja võiga (mina sulatasin), lisa sidrunikoor. Suru 26 cm lahtikäivasse vormi. Pane külma.
Paisuta želatiini umbes 10 minutit mahlas, kuni see muutub pooriliseks. Vahusta vahukoor kõvaks vahuks, sega hulka jogurt ja suhkur.
Sulata želatiin keemiseni ja vala see massi hulka, ise samal ajal segades. Vala tordipõhjale ja pane kook min 2 tunniks külma.
Kastmeks pane želatiin paisuma 50 ml vahukoore hulka. Soojenda ülejäänud vahukoor koos iiristega. Kui kommid on sulanud, lisa paisunud želatiin. Sega kuni mass on ühtlane. Lase kastmel jahtuda.
Kui kaste jahtunud, siis vala kaste koogile peale ja pane uuesti külma. Lase 30 min seista. Eemalda siis tort vormist ja kaunista külgedelt mandlilaastudega, mis on eelnevalt ahjus röstitud.


Kommentaarid