SIDRUNIKEEKS


Kui olin otsimas ühte kiirelt valmivat keeksi retsepti, mis oleks ka mahlakas, siis sattusin Liisi blogisse, kus oli imehea retsept.
Kusjuures mul on siin blogis ka kohupiimakeeksi retsept sidruniga ja pean ütlema, et neil on üsna sarnane maitse, vahe vaid selles, et ühte on veidi keerukam teha ja noh, selles on ka kohupiim. Kummalisel kombel aga on maitse väga sarnane.

200 g võid
200 g suhkrut
5 muna
0,5 sidruni koor ja mahl
200 g jahu

Glasuur:
2 dl tuhksuhkrut
3-4 spl sidrunimahla

Vahusta toasoe või suhkruga. Eralda munakollased munavalgetest ja lisa munakollased ükshaaval võivahule.

Sega juurde riivitud sidrunikoor ja mahl ning sõelu juurde jahu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega õrnalt taigna hulka.










Vala tainas võitatud keeksivormi.











Küpseta 200-kraadises ahjus 50-60 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Ilmselt sõltub ka küpsetamisaeg ahjust ja vormi suurusest, kuna alses retseptis oli ajaks pandud 35-40 minutit. Minul oli keeks aga siis täiesti toores.
Soovi korral kata jahtunud keeks sidruniglasuuriga.



















Kommentaarid