ŠOKOLAADIBESEETORT MARJADEGA


Tegin elu esimese beseetordi, mis kahjuks ei õnnestunud nii nagu oleks pidanud. Maitsev oli ta siiski.
Besee:
8 munavalget
300 g suhkrut
100 g mandlilaaste
2 spl maitsestamata, suhkruvaba kakaod
Sisu:
600 ml vahukoort
2 spl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
500 g värskeid maasikaid
100 g tumedat šokolaadi
50 g mustikaid
Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta veel paar minutit. Purusta mandlilaastud käte vahel pudiks ja sega kakaoga. Lisa ettevaatlikult munavalgevahule. Sega ühtlaseks ja jaota kolmeks võrdseks osaks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri 1/3 beseest umbes 24 cm läbimõõduga ümmarguseks latakaks, mille paksust umbes 1,5 cm. Küpseta põhjasid ükshaaval 150 kraadi juures 30 minutit. Parem on küpsetada ilma ventilaatorita, vaid ülemise ja alumise kuumusega. Jahuta.
Vahusta vahukoor koos suhkru ja vanillsuhkruga. Aseta koogitaldrikule beseepõhi. Kata vahukoorega ja puista üle tükeldatud maasikatega, kata uuesti beseega ja jätka sama asja. Peale jäta samuti vahukoorekiht.
Kaunistamiseks kasuta ülejäänud maasikaid ja mustikaid nind sulata šokolaad ja kasta maasikad sinna sisse.

Kommentaarid