SUUSSULAV SIDRUNIKOOK


Üle pika aja jälle üks hea ja lihtne retsept ja samas ülimaitsev. Selle sain tegelikult ühest Olga blogist, aga tema omakorda kusagilt interneti avarustest. Igatahes usun, et võin seda retsepti avalikustada ja soovitan seda kindlasti proovida.
Kõik ained tuleb kenasti kokku segada omavahel, aga tulemuseks saab 3-kihiline kook. Kui hea lugeja seda pilti hoolikalt vaatab, siis eristab ka 3 kihti täitsa ära. Aga retsept ise:
110 g võid
4 muna
500 ml piima
150 g suhkrut
130 g jahu
1 sidruni riivitud koor ja mahl
Tuhksuhkrut
Eelkuumuta ahi 160 kraadini ja kata kandiline koogivorm küpsetuspaberiga (mul oli ca 20×25 cm vorm).
Sulata väikeses potis või ja jäta jahtuma. Eralda munakollased munavalgetest. Lisa munakollastele suhkur ja sega heledaks vahuks. Nüüd lisa sidrunimahl ja riivitud koor. Kalla peene joana ja pidevalt segades juurde või. Lisa jahu, sega taaskord hoolikalt läbi ja viimasena kalla juurde piim.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult (!!!) tainasse. Kalla tainas koogivormi ja küpseta 50-60 minutit. Viimased 10 minutit võiks kasutada pöördõhku, et saaks koogi pealt kaunilt kuldseks. Jahtunud koogile puista peale tuhksuhkrut ja lõika kook ruutudeks. Kook iseenesest ei tule üldse kõrge ja jääb väga ilus, kui lõigata 3x3x3 cm ruudud, mis on täpselt parajad ühe-ampsu-tükid.

Kommentaarid