VALGE ŠOKOLAADI-KOHUPIIMATORT


Kuna tort läks kingiks, siis ei ole mul kahjuks pilti koogitükist.
Tort ise ei võta kuigipalju aega. Küpsetamist ka ei vaja!
Vaja läheb:
Põhi:
300 g küpsiseid (nt jõulude ajal piparkoogid)
150 g sulatatud võid
purusta küpsised sulatatud võid hulka ja sega omavahel tihedalt läbi. Kalla vormi põhja (26 cm läbimõõduga). Suru kätega kõvasti kinni ja lase külmkapis taheneda seni, kuni teed katte.
Kate:
400 g kohupiimapastat
200 g valget šokolaadi
2 dl vahukoort
suhkrut veidi, kuna šokolaad annab magususe
3 kuhjaga tl zelatiini või 4 zelatiinilehte
Vahusta vahukoor ja sega kohupiimaga. Sulata valge šokolaad ja lisa segu hulka. Maitse, kas on vaja lisada suhkrut. Vajadusel lisa ja sega läbi.
Pane 20 minutiks zelatiin paisuma. Lehtede puhul on asi lihtsam. Kui 20 minutit on möödas, pigista liigne vesi lehtede seest välja ja sulata lehed vesivannil. Tavalise zelatiini puhul pead üsna täpselt vett panema. Kui vesi on kadunud, sulata samuti vesivannil. Kui on sulanud täielikult, sega kiirete liigutustega see segu sisse ja vala vormi küpsiste peale.
Pane ööpäevaks külma tahenema.
Pealt võid kaunistada sulatatud piimašokolaadiga, valades nirena seda massi sisse ja nt puutikuga tehes massi sisse erinevaid mustreid.

Kommentaarid