VÕRRATU CIABATTA


Oma esimese ciabatta pani tegema minu väike laps, kes saab alles rinnapiima ja tema nägu on üsna punniline. Kuna olen välistanud igasuguse piimatoodete söömise ja samuti munavalge, siis pidin leidma toote, kus neid sees ei ole. Ise tehtud asjas saab kindel olla, et seda seal ei ole.
Retsept on võetud teise inimese blogist. Ciabattat ennast on lihtsam teha, kui seda arvatagi oskaks. Olen ka varem mõelnud, et võiks seda proovida teha, kuid siis selle sinnapaika jätnud, kuna arvasin, et see on väga keeruline. Niisiis vaja läheb (2 pätsi jaoks):
5 dl külma vett
25 g pärmi
2 tl soola
50 g rukkijahu
~ 600 g nisujahu
2 spl oliivõli
1 spl heledat suhkrusiirupit (DanSukker)
Lahusta pärm soolaga vedelaks. Lisa juurde vesi ning 300 g nisujahu. Seejärel lisa rukkijahu, õli ning suhkrusiirup. Seejärel lisa ülejäänud nisujahu ja sõtku taigen korralikult läbi. Taigen peab jääma võimalikult pehme. Puista taignapallile jahu, kata kauss rätikuga ning tõsta sooja kohta kerkima umbes 1,5-2 tunniks.











Seejärel kummuta taigen jahusele tööpinnale ja sõtku läbi. Jaga taigen pooleks ning vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kaks piklikku pätsi. Kata rätikuga ja lase veel pool tundi kerkida.
Enne, kui ahju sisse lülitad, pane ahju põhja kuumuskindla anumaga vett. Küpseta 200 kraadises ahjus (pöördõhuga) 20 minutit.
Söö soojalt, nii maitseb kõige parem ning pane peale maitsevõid, mille retsepti leiab samuti siit.

Kommentaarid