KONDENSPIIMA-MUSTIKAKOOK


Äärmiselt lihtne kook. Tegin seda esimest korda ja sai päris maitsev. Originaalretsepti muutsin päris põhjalikult, kuna minu koogivormi jaoks oleks see lihtsalt väga õhuke jäänud. Samuti panin aineid hoopis teistes vahekordades, kui retseptis oli.
Minu retsept:
1 pakk Eesti küpsiseid
50 g võid
300 g magusat kondenspiima
500 g hapukoort
2 munakollast
2 muna
200 g mustikaid
1 spl suhkrut
2 spl jahu
1 sidruni koor ja poole sidruni mahl
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru 26 cm lahtikäiva vormi põhja.(purusta kogu küpsisepakk, mitte nagu pildil).





Vahusta munad ja suhkur. Lisa kondenspiim, hapukoor, jahu ja sega omavahel. Riivi sidruni koor ja pigista segule poole sidruni mahl.
Laota mustikad koogi põhja ja vala peale segu.
Küpseta ahjus 40 minutit 180 kraadi juures.



Mina panin koogile peale ka katte, et oleks pidulikum. Selleks on vaja:
200 g toorjuustu
3 spl tuhksuhkrut
0,5 tl vaniljeekstrakti
Sega ained omavahel ja laota koogile. Peale panin veel mustikaid.

Kommentaarid