KONDENSPIIMA-TOORJUUSTUKOOK

Retsept on laenatud minu tuttavalt, kes teeb seda kooki imehästi.
Pilt ei räägi seekord just enda eest. Kuna kook läks sünnipäevaks töö juurde, siis pilti koogitükist teha ei saanud. Siiski plaanin seda kooki veel teha ja pilt tuleb kunagi hiljem ka koogitükist :).
Kooki võib kirjeldada nii, et seda sõi ka see inimene mitu tükki, kes muidu eelistab soolast. Usun, et see räägib juba kõik.
Retsept on järgmine:
PÕHI:
2 muna 
0,75dl suhkrut
0.75 dl jahu
50 grammi sulatatud võid

Vahusta mune ja suhkrut kuni moodustub kohev vaht. Sõelu juurde jahu ja lisa sulatatud või. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 200 kraadi juures ca 12 minutit.

TÄIDIS:
600 grammi toorjuustu (rasvast)
3 muna
1 purk või pakk kondenspiima

Vahusta toasoe toorjuust, lisa ükshaaval munad ning siis kondenspiim. Vala juustukoogi põhjale. Küpseta 160 kraadi juures ca 60 minutit.

NB:ära unusta VEEVANNI ahju panemast, muidu kuivab kook pealt katki. 
Peale küpsemist lase avatud uksega ahjus maha jahtuda ja siis kui toatemperatuuril, pane külmkappi. Kõige parem kui on seal olnud mõned tunnid - siis NAUDI.

Kommentaarid