KREEMJAS RABARBERIKOOK


Mõõõõnus suvi on käes! Ja kuigi väljas on megapalav, siis ma ikkagi raatsin sisse lülitada ahju, et sealt mõnus kook pärast välja võtta :P. (tuletan meelde, et blogi on kopeeritud vanast asukohast, selleks ka suvi novembris)
Seekordne kook on minu eelmise aasta vaieldamatu lemmik kook. Mõnusalt hapukas ja samas ka piisavalt magus.
Põhi:
100 g võid
2,5 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl fariinsuhkrut
Täidis:
500 g rabarbereid
1 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli
1 tl kardemoni
1,5 spl jahu
Kate:
2 muna
3 dl vahukoort
2 spl suhkrut
Sulata või ja sega ülejäänud ainetega. Pane 26 cm lahtikäivasse vormi (ka äärtele) ja seejärel ca 20 minutiks külma. Kuumuta ahi 200 kraadi juurde ja pane põhi 10 minutiks ahju. Tee kahvliga sisse väiksed augud, et põhi ei kerkiks üles.
Samal ajal valmista täidis. Selleks tükelda rabarber ja sega kuivainetega läbi. Lase seista.
Vahusta munad kergeks vahuks ja lisa vahustamata vahukoor ja suhkur. Sega läbi.
Võta välja koogipõhi ja aseta peale täidis. Selle peale vala kate ja pane ahju 30 minutiks või kuni kate on tahenenud.

Kommentaarid