MARMORJAS JUUSTUKOOK


Oma peres tähistame juba kolmandat aastat esimest koolipäeva. Selleks puhuks tegin seekord juustukoogi. Kook tuleb valmis teha juba eelmisel päeval.
Põhi:
180 g pruune küpsiseid (nt selga)
100 g võid
Kate:
600g  toorjuustu
2 dl hapukoort
2 dl kohupiimakreemi (maitsestamata)
2 dl suhkrut
2 spl jahu
2 muna
2 tl vanillisuhkrut
60 g šokolaadi
Kaunistus:
Marianne komme-umbes 7 tk.
100 g Valget šokolaadi
5 tk (umbes veerand šokolaadi 100g) mõrudat šokolaadi
Purustada küpsised ning segada sulatatud võiga. Suruda küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale (nt 24cm).
Vahustada omavahel toasoe toorjuust ja suhkur, lisada hapukoor, kohupiimakreem, jahu ja vanillisuhkur. Vahustamist jätkates lisada ükshaaval hulka munad. Šokolaad sulatada vesivannil või mikrolaineahjus. 4dl toorjuustu-hapukooremassi tõsta teise kaussi ning segada sulatatud šokolaadiga. Pool heledast segust kallata koogipõhjale siis tume segu ning ülejäänud hele segu. Segada kergelt lusikavarrega läbi, et massid seguneksid omavahel. Asetada kook 160 kraadisesse ahju, kuhu on pandud ka mõned veeanumad, et ahju tekitada niiskust. Küpsetada kooki ahjus 1 tund ja 15 minutit. Lasta koogil aeglaselt ahjus jahtuda. Jätta üleööks külmkappi. Serveerimisel võib riivida peale šokolaadi.
Konkreetse koogi aga kaunistasin järgmiselt:
Purusta Marianne kommid puruks. Kata kook puruga. Sulata valge šokolaad ja vala see puru peale. Sega lusikaga laiali.
Sulata tume šokolaad ja kirjuta või joonista tordile vastavalt oma soovile.

Kommentaarid