MUSTIKAKOOK ERIKA TORDIPULBRIST


Ise korjatud mustikatest sai tõeliselt hea kook suvehommikuks kohvilauale. Kahjuks olid pildi jäädvustamiseks tol hetkel väga kehvad tingimused ja kook ei tundu võib-olla just nii ahvatlev. Maitse oli aga tõesti hea.
Selle maitsva koogi valmistamiseks läheb vaja:
Põhi:
1 Erika tordipulber
2 dl jahu
200 g võid
Kate:
0,45 l mustikaid
300 g maasikatoru (kohupiim)
500 g hapukoort
suhkrut maitse järgi
1 tl vaniljesuhkrut
3 muna
Sega pulber toasooja võiga puruks. Pane 2/3 purust koogivormi põhja. Parim on ümmargune lahtikäiv vorm või sobib ka väiksem kandiline plaat (kindlasti kõrgemate äärtega).
Klopi munad lahti ja lisa hapukoor, suhkur ja kohupiim ning vaniljesuhkur. Vala segu koogipõhjale ja seejärel vala segu peale mustikad.
Kõige peale pane ülejäänud koogipuru.
Küpseta ahjus ca 40 minutit 200 kraadi juures.
Kook peab enne maitsmist natuke jahtuma, et see taheneks. Algul ahjust välja võttes võib tunduda, et kook on vedel, kuid jahtudes ei ole enam :).
Maitsekat suve!!

Kommentaarid