PISI-PAVLOVAD


Isadepäeva hommikul otsustasin katsetada oma elu esimeste Palvovatega. Mõtte sain toidukoolituselt, kus me töökaaslastega käisime. Tegin küll veidi teise retsepti järgi ja lisasin ka šokolaadi, et oleks veidi rohkem maskuliinsem, kuid põhiline tegevus on ikkagi kõigil retseptidel ju ühtemoodi. Minu retsept siis sai selline:

7 pisi-pavlovat:

4 toasooja munavalget
200 g peenemat suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
1 tl laimi või sidruni mahla
75 g šokolaadi
1 tl maisitärklist

Vahusta toasoojad munavalged kõvaks vahuks ning lisa suhkur ja vanillsuhkur. Mikserda edasi kuni vaht muutub läikivaks ning nii kõvaks, et kaussi tagurpidi keerates ei liigu vaht mitte kuhugile. Lisa maisitärklis ja mahl ning sega läbi.

Sulata samal ajal šokolaad vesivannil.

Määri pritsikoti ääred sulašokolaadiga. Lase veidi taheneda. Lisa keskele kogu munavalgevaht ning hakka pritsima küpsetuspaberile meelepäraseid korvikesi. Mina tegin põhja alla ja siis ääred peale.

Kuumuta ahi eelnevalt 140 kraadi peale pöördõhuga. Lisa korvid ahju ning alanda kohe kuumus 110 kraadi peale. Jäta pöördõhk.
Küpseta 1h.

Kui tund on möödas, tee ahjuuks praokile ja lülita ahi välja. Hoia pavlovaid ahjus ca 5 minutit, et nad ei vajuks kokku.

Nüüd võta ahjust välja ja keera kohe väga ettevaatlikult pavlovad teistpidi, kuna hiljem ei saa sa neid paberi küljest karamelli tõttu lahti. Karamell nimelt tekib jahtudes pavlova põhjale.
 Ahjust võetud.
Tagurpidi keeratud.














Kui pavlovad on täielikult jahtunud, lisa peale marjad ja kreem. Kreem lisa kindlasti vahetult enne serveerimist, kuna muidu imbub kõik besee sisse ja tulemus pole enam õige.

Kreemi jaoks on vaja:

 200 ml külmutatud hapusid marju (nt punased sõstrad). Külmutatud selleks, et kreem tuleks jahe.
100 g kondentspiima
100 ml vahukoort

Sega kõik ained blendris või saumiksriga segamini. Vala pavlova korvikesse ja kata pealt marjadega.

Kommentaarid