RABARBERI-TOSCAKOOK


3-4 rabarberit
2 spl suhkrut
1 tl kaneeli
Koori ja haki rabarberid ja sega kaneeli ja suhkruga.
Põhi:
2 muna
1,5 dl suhkrut
50 g sulatatud võid
0,5 dl piima
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa sulatatud või ja piim. Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa ka need taignale. Sega läbi ja pane 200 kraadisesse ahju 10 minutiks.
Võta ahjust välja ja vala peale rabarberid ja pane veelkord 10 minutiks ahju.
Samal ajal valmista tosca kaste:
75 g võid
1 dl suhkrut
2 spl jahu
1 spl piima
Sulata või ja lisa ülejäänud ained võile. Kuumuta keemiseni ja lisa rabarberitele peale. Küpseta veel 10-15 minutit või kuni kook on pealt pruun.
Tõeliselt mõnus maitseelamus. Soovitan!
!!! Plaaditäie koogi jaoks korruta kogused kahega. Ülemine pilt on 26 cm koogivormis tehtud.

Kommentaarid