RABARBERIKOOK HAPUKOOREGA


Rabarber, rabarber-no on ju hooaeg ja mis teha, mulle see roheline hapu vars koogi sees maitseb :)
Taigen:
4 sl suhkrut
1 muna
100 g võid
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Vahusta muna suhkruga. Lisa toasoe või ja vahusta edasi. Lõpuks lisa jahu ja küpsetuspulber. Sega ühtlaseks taignaks ja pane äärega vormi (ka äärtele).
Täidis:
1 muna
4 sl suhkrut
1 tl kaneeli
2 dl hapukoort
0,5 kg rabarbereid
*veel suhkrut
Vahusta muna suhkruga. Lisa hapukoor. Tükelda rabarberid ja lisa sinna kaneel.
Vala täidis põhjale ja lisa rabarberid. Kõige peale raputa maitse järgi suhkrut (et ei jääks liiga hapu).
Pane ahju 200 kraadi juurde 30 minutiks küpsema.
Mõnus, veidi hapukas kook. Mulle maitses :).

Kommentaarid