RULLBISKVIIT MUSTIKATE JA KOHUPIIMAGA


Olen siin ka enne avaldanud rullbiskviidi retsepti, kuid seekord on veidi teistmoodi ja panen siia uue retsepti. Pean ütlema, et seekord õnnestus asi paremini.
Biskviidi jaoks on vaja:
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
5 spl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
200 g kohupiima
2 dl vahukoort
suhkrut
mustikaid paar peotäit
Vahustamisel jälgi paari reeglit, et taigen tuleks kohev. Vahusta munad suhkruga hästi kõvaks vahuks. Seejärel sega eelnevalt ülejäänud kuivained ja lõpeta mikserdamine. Võta tihe sõel ja sõelu kuivained vahu hulka, seda aeg-ajalt segades ringjate liigutustega-alt üles. Ära klopi, see purustab vahu!Oluline on ka see sõel, sest siis jääb taigen endiselt õhuline.
Kui on segatud, siis kata plaat küpsetuspaberiga ja vala taigen selle keskele. Laota spaatliga taigen võrdselt laiali ja pane eelnevalt kuumaks aetud ahju 225 kraadi juurde seniks, kuni tainas muutub pealt pruuniks.See läheb kiirelt!
Võta biskviit välja ja kalluta teisele küpsetuspaberile, kuhu oled puistanud tuhksuhkrut. Võta ära põhja küpsetuspaber ja lase biskviidil jahtuda. Keera see rulli, et see ära ei kuivaks ja kata rätikuga.
Kui biskviit on jahtunud, vahusta vahukoor ja lisa suhkur ning kohupiim. Kata biskviit kattega ja puista peale mustikad. Keera rulli. Lase seista. Naudi.

Kommentaarid