Kaerajahu põhjal mustikakook (nisuvaba)


Vahel on hea nisujahu mitte tarbida ja siis avastad, et tegelikult saab väga edukalt hea maitseelamuse ka mõne teise jahuga. Siin kasutasin kaerajahu. Ja tegelikult on see koogiretsept ka pärit selle sama jahu pakendilt.

Põhja jaoks:

100 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit

Sega toasooja võiga kõik ained taignaks. Pane ümmarguse vormi põhjale. Mina kasutasin 26 cm vormi, kuid sobib ka 28 cm vormile. Kata ka ääred taignaga,

Täidis:

4 dl sobivaid marju (minul mustikad)
NB! Kui kasutad külmutatud marju, siis lisa marjadele 2 tl tärklist ja sega läbi
0,5 dl suhkrut
200 g hapukoort
2 muna
100 g piimašokolaadi
1 tl vanilliinsuhkrut

Klopi munad kergelt lahti ja sega hapukoore ja suhkrutega. Haki šokolaad väikesteks tükkideks. Aseta marjad koogipõhjale, lisa sinna šokolaaditükid ja vala üle hapukoore seguga.
Küpseta 180 kraadi juures ca 45-50 minutit. Ahjud on erinevad. Pakendil oli kirjas 200 kraadi ja 35 minutit, kuid minu ahjus jäi täidis siis veel vedel. Alandasin temperatuuri 180 peale ja panin alumisele siinile ning küpsetasin lisaks 11 minutit.

Kommentaarid