ERINEVAD TRÜHVLID

Katsetasin teha trühvleid. Kunagi ammu olen ühe korra proovinud neid teha, kuid siis oli retsept tõeliselt imelik, sest neid trühvleid ei kannatanud näppude vahel üldse veeretada-kujundada. Nüüd võtsin selle tee uuesti ette ja peaks ütlema, et õige retsepti korral on trühvlite valmistamine imelihtne. Panen kirja siia ühe kõige traditsioonilisema retsepti:
200g tumedat šokolaadi
2dl vahukoort
soovi korral 2 sl brändit
2 sl võid
Kaunistuseks kakaod või sulatatud šokolaadi
Kuumuta vahukoor keemiseni ja võta seejärel tulelt. Lisa tükeldatud šokolaad vahukoore hulka ja sega sulamiseni. Siis mikserda saumiksriga kuni mass on läikiv ja ühtlane. Pane kaussi, peale toidukile ja sügavkülma 1-3 tunniks. Oleneb kui sügav kauss oli.
Seejärel vormi lusika ja käte abil sobivad kujud trühvlile ja kasta kakao või šokolaadi sisse.
Imehead said!
Teisena katsetasin MARTSIPANI-METSAPÄHKLI trühvleid.
Seda oli veel lihtsam teha kui esimesi ja algajale kindlasti sobilikud, kuna tulevad kindlasti välja.
Selleks on vaja:
martsipani (17 tükki kommi sain 180g martsipanist)
100g mõrudat šokolaadi
kooritud ja röstitud terveid metsapähkleid
kaunistuseks valget šokolaadi
pane iga pähkli ümber martsipani ja rulli käte vahel ümmargusteks pallideks. Sulata tume šokolaad ja kasta kahvli abil kommid šokolaadi. Pane külmkappi ca 20 minutiks.
Sulata valge šokolaad ja kaunista sellega trühvlid. Pane uuesti külma.
!!!Väike nõuanne: mõtlesin ise, kuidas on kõige lihtsam teha peenikesi triipe valgest šokolaadist nii, et ma ei mökerdaks kõiki asju enda ümber sellega ära. Pane tahke šokolaad kilekoti nurka, mis kannatab kuuma. Tee sõlm kilekotile peale ja pane kott kuuma vette sulama. Kui šokolaad on täielikult sulanud, tee koti nurka pisike auk ja kaunista kommid.

Kommentaarid