HALVAATORT

Üks tort, mis siiani on kõigile meeldinud, on just see. Meeldib kõigile, kes vähegi magusat armastavad. See ei ole ka liiga magus. Apelsinimarmelaad lisab mõnusat mõrkjat ja hapukat maitset sellele tordile.
Põhi:
1,5 dl suhkrut
4 muna
1,5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl jahvatatud mandlipuru
Vahusta munad kõvaks vahuks koos suhkruga. Lisa jahu, küpsetuspulber ja mandlipuru. Kuna kokku läheb mandlilaaste vaja siin retseptis 150g, siis mina tegin veidi odavamalt ja ostsin 100g mandlilaaste, millest 50g purustasin ja panin põhja ja ülejäänud kaunistuseks. Jagub ilusti.
Pane 26 cm lahtikäivasse vormi küpsema 180 C kraadi juurde ca 45 minutiks. Seejärel lase jahtuda ja tee valmis täidis.
Täidis:
3 dl apelsinimarmelaadi (on proovitud ka nt aprikoosimarmelaadiga, aga jääb liiga magus)
2 dl kohupiimapastat
2 dl vahukoort
200g halvaad
Vahusta vahukoor ja sega hulka kohupiim. Riivi halvaa ja lisa ka see segu hulka. Kohupiimapasta asemel võib kasutada ka tavalist kohupiima. Soovitavalt mitte magusat, kuna halvaa on ise juba nii magus, et suhkrut ei ole vaja lisada.
!!!Apelsinimarmelaadi olen mina leidnud kõige odavama muide Stockmannist. Kuid pean tunnistama, et Prismast ja Rimist ei ole otsinud. Küll aga Keila poodidest ja Maximast ei saa seda just kõige odavamalt. Kuna tegemist on üsna kalli moosiga, siis usun, et see info on kasulik teistele, kes asuvad Tallinnas või nagunii lähevad sinna.Otseselt selle pärast sinna ei sõidaks :D.
Lõika jahtunud kook 3 kihiks ja määri kõik kihid esialgu marmelaadiga ja seejärel kreemiga. Pealmine kiht määri ka külgedelt kreemiga.
Kaunistamiseks:
50g mandlilaaste
Pruunista ahjus kergelt laastud ja kaunista tort külgedelt ja pealt.
Pane üheks ööpäevaks külmkappi.


Kommentaarid