KANA-VIRSIKU PIRUKAS

Selle retsepti sain ma eelmisel aastal aastavahetuse peol ja ma pean ütlema, et see on tõeliselt hea ja mahlane pirukas, mida olen teinud nii külakostiks kui ka perele õhtusöögiks.
Vaja läheb:
3,5 dl jahu
150g võid
2 munakollast
2 sl vett
soola
Kate:
1 paprika
0,5 sibulat
100g suitsumaitselist fileesinki
1 väike virsikukonserv
100g maitsestatud kanafileed
3 dl hapukoort
2 muna
2 dl riivjuustu
soola, pipart
!!!Kui soovid pirukat teha plaadil, siis on vaja 1,5 kogust põhja jaoks ja 2x kogust katte jaoks.
Mina tegin seda 26 cm lahtikäivas vormis.
Sega pehme või, jahu, munakollased ja sool omavahel. Lisa vesi ja sega ühtlaseks. Suru taigen vormi, nii et ka ääred on kaetud. Pane veidikeseks külma.
Tee kahvliga taignasse augud ja pane 200 kraadi juurde ahju 10 minutiks.
Prae singi- ja kanatükid ning paprika ja sibul. Pane need vormi põhja. Klopi munad ja lisa need hapukoorele ning maitsesta see. Kalla katte peale ja lisa kõige peale riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaarid