KREEKA JUUSTUPIRUKAS




Põhi:
2 dl jahu
1 dl kartulipudrupulbrit
0,5 tl küpsetuspulbrit
100g võid
1 dl külma vett
Kate:
200g sibulat
2 sl õli
1-2 küüslauguküünt
1 paprika
musta pipart
0,5 tl ürdisoola
0,5 tl punet
3 tomatit
200g fetajuustu
peterselli
3 muna
2 dl kohvikoort
15 musta oliivi
Sega põhja kuivained ja lisa pehme või. Näpi käte vahel ühtlaseks massiks ja lisa vesi. Sega kiirelt läbi. Pane taigen vormi ja seejärel pooleks tunniks külma.
Tee kahvliga augud sisse ja pane 200 kraadi juurde ahju 10 minutiks.
Katte valmistamiseks tükelda sibul ja paprika, pressi küüslauk ja prae õlis läbi. Lisa maitseained segule.
Tükelda tomatid. Klopi munad lahti ja lisa kohvikoor. Pane põhjale pool tomatikogusest. Seejärel sibulad-paprikad. Kõige peale uuesti tomatid, fetajuust ja oliivid. Vala üle kohvikoorega ja pane peale peterselli.
Ahjus küpseta 200 kradi juures 30 minutit.


Kommentaarid