SOTŠNIKUD


Hoopis teisi asju otsides internetist, sattusin sotšnikute peale, mida ma polnud ise kunagi teha proovinud. Mõeldud tehtud.
Sotšnikke on üsna lihtne teha.Selleks kasutasin ma Nami-nami kodulehe retsepti:
Tainas:
50g pehmet võid
200g nisujahu (ca 3.5 dl)
0.75 dl suhkrut 
0.25 tl  söögisoodat
1 muna
3 sl hapukoort 
soola 
Täidis: 
150 g kuivemat/teralist kohupiima 
1 kuni 2 sl suhkrut 
1 sl nisujahu 
1 sl hapukoort 
1 munavalge 
Määrimiseks:
1 munakollane

Sega suhkur, hapukoor, muna ja sool. Lisa pehme rasvaine ning seejärel soodaga segatud jahu. Sega ühtlaseks. Pane külmkappi tahenema.
Valmista täidis.
Lisa kohupiimale suhkur, siis hapukoor, siis munavalge ja viimasena jahu. Sega hoolega, soovi korral lisa rosinaid, vanillsuhkrut, kaneeli vms.
Rulli tainas 5 mm paksuselt üsna jahusele lauale ja lõika 7 cm klaasiga ümmargused kettad.
Aseta ketta ühele poolele teelusikaga täidist, murra teine tainapool peale. Suru poolkuu servad tugevasti kinni. Määri pealt munakollasega.
Küpseta 220-230-kraadises ahjus võitatud ahjuplaadil umbes 15 minutit, kuni sotšnikud on pealt helepruunid.
Sotšnikud on väga maitsvad tee kõrvale. Soovi korral serveeri sulavõiga.
PS! Ühest portsust saab ühe plaaditäie.

Kommentaarid