Britta kook



Kõige parema Britta koogi retsepti leidsin ma Nami-Namist. Seal on ka väga palju kommentaare. See kook on tõesti hea. Kuna ma olen natuke seda retsepti muutnud, siis panen siia ka kirja, miks. Esiteks tegin alguses samamoodi, et katsin terve plaaditäie taignaga. See jäi aga väga õhuke ja nüüd teen väiksema. Panen plaadist täis 28x33 cm. Kooki saab vähem, seega, kui soovid terve plaaditäie (minul on kõige suurem plaat, mis koduahjudel on), siis pead panema pool kogusest juurde, seega 1,5 kogust.

Lisaks on seal 3 muna, aga mina panin 4, et munavalgekiht saaks paksem ja krõbedam.

Niisiis läheb sinna vaja:

Esimene kiht:

150 g pehmet võid
135 g suhkrut
4 munakollast
2 tl küpsetuspulrit
1 dl piima
120 g jahu


Vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Lisa ükshaaval munakollased ja sega läbi. Lisa ka ülejäänud ainaed. Pane tainas plaadile ühtlase õhukese kihina.


Teine kiht:

4 munavalget
160 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
75 g mandlilaaste

 Vahusta munavalged suhkrutega tugevaks vahuks. Kata esimene küpsetamata kiht munavalgekihiga. Lisa peale ca 50-75 g mandlilaastud. Küpseta 175 kraadi juures keskmisel siinil kuni 30 minutit. Munavalgekiht peab muutuma beseeks krobeliseks, muredaks.





























Nagu näha, siis kõik kerkib ahjus suuremaks.













Valmis küpsenud.















Vahele:

2 dl vahukoort
3 dl kohupiimapastat
suhkrut
vaarikaid-maasikaid vms marju

VÕI

4 dl vahukoort
suhkrut
marjad

Jahuta põhjad ning lõika keskelt täpselt pooleks. Nii saad koogile teha kaks kihti. Laota alumisele kihile pool vahukoorekreemi ja lisa marjad. Lisa ülejäänud kreem. Pane peale teine pool koogist.

NB! Koogipõhjasid võib olla keeruline paberi küljest lahti saada. Selleks soovitan koos koogipõhjaga pooleks lõigata ka küpsetuspaberi. Niisaad paberi ära nö rullida, samal ajal pannes põhja paberivaba osa kandikule, kus serveerid koogi.







Hoia vähemalt paar tundi külmas. Kõige parem järgmisel päeval.

Kommentaarid