APELSINI TOORKOOK

Olen ammu juba silmanurgast piilunud toortorte ja tervislikumaid magustoite. Lihtsalt selleks, et suhkrut saame me niigi igalt poolt ja olen ise ära katsetanud, et kui suhkrut ei söö, siis on kehal palju kergem olla. Niisiis hakkasin internetis otsima ühte head ja ahvatlevat tordiretsepti ja pilti. Lõpuks sattusin kolme tordi otsa, milles igaühes oli midagi minu jaoks mittesobivat ja otsustasin igast ühest midagi võtta ja muuta koguseid vastavalt enda maitsele.

Tort ei ole kindlasti mitte liiga magus, sest see sisaldab vaid looduslikku suhkrut puuviljast ja pähklist. Samas on see mõnusalt mahlane ja kerge ning sobib väga hästi suviseks magustoiduks.

Tort on tehtud 20 cm ümarasse vormi.

Põhjaks:
25 g kookosrasva
150 g mandlijahu
100 g kuivatatud virsikuid
3 tl toorkakaod või tumedat kakaod.

Sulata rasv väikesel tulel. Haki virsikud väiksemaks ning pane koos mandlijahu ja kakaoga blenderisse. Kui segu on ühtlane, lisa ka sulanud kookosrasv. Suru segu koogipõhja tugevasti kinni.

Sisuks:
3 apelsini
185 g india pähkleid
100 g kookosrasva
3-4 spl mett

Koori apelsinid ja puhasta need võimalikult palju nö kilest või kestast. Pane koos pähklitega blenderisse. Püreesta. Lisa sulatatud kookosrasv ja mesi. Sega ühtlaseks.

Ära ehmu väga vedelast konsistensist. Siiski peab olema hea vorm, kust vedelik välja ei valgu. Pane kook üheks ööpäevaks külmkappi tahenema. Järgmisel päeval on kook mõnusalt siidine, samas väga hästi lõigatav.

Kommentaarid