Minioni tort




Lapsel täitub homme 10 aastat ning selleks puhuks võtsin uuesti üle pika aja käsile martsipaniga tordi katmise. Ütlen ausalt, see töö mulle ei meeldi. Katmine siis. Või õigem oleks vist öelda, et eeltöö selleks, et katmine saaks toimuda (rullimine). Tehtud ta siiski sai. Tort on 20 sentimeetrises vormis tehtud, peal on martsipan, Minion on suhkrumassist ning täidiseks on brownie põhjal mangokreem.

Mangokreemi leidsin Koogikontori blogist. Selle maitse on väga hea. Ainuke, mis selle kreemi tegemise juures tuleb arvestada, et alguses on see suhteliselt vedel. Seega tuleks kook valmis teha vormis ja kui kook on tarretunud, siis alles katta martsipaniga.

Kreemi retsept on siin: Jagus täpselt kahe kihi jaoks ning jäi isegi väike dessertkausike üle niisama nautimiseks.


300 g mangopüreed (100% mangot)
1 spl sidrunimahla
150 ml vahukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
10 g želatiini+ 0,5 dl vett
2 tl vanillsuhkrut
70 g suhkrut

Vahusta vahukoor suhkruga, lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Lisa ka vanillsuhkur, sidrunimahl ja mangopüree. Sulata zelatiin vesivannil (algul pane vette paisuma) ning nirista vaikselt segule, sel ajal ise segades segu, et ei tekiks tükke.

NB! Kindlasti pane martsipani alla võikreem või ganache. Mina panin võikreemi, milleks kulus:

200 g toasooja võid
100 g kondenspiima
150 g tuhksuhkrut
veidi mangopüreed

Kõik ained peavad olema toasoojad. Vahusta või, kuni see muutub heledaks ja kohevaks, lisa tuhksuhkur ja kondenspiim, vahusta veel. Lõpuks lisa mangopüree. Sellest kogusest sai katta kogu tordi korralikult ja jäi üle ka veel. Seega, kui soovid tordi ka ära kaunistada võikreemiga pealt, siis jätkub selleks ka.

Kommentaarid