PEALINNA KOOK




Pealinna kook maitseb mulle väga. Olen seda siiani ainult poest ostnud ja selle tegemise alati jällegi keeruliste sekka seadnud ning katsetamise edasi lükanud. Kui nüüd aga retsepti üles otsisin ja läbi korralikult lugesin, selgus, et pole siin midagi keerulist. Saab väga kergesti valmis, ei nõua erilisi teadmisi. Kõige enam vast lähebki glasuuriga mässamisele.

Retsept on võetud Nami-Nami leheküljelt..

Kakaobiskviit:

300 g keefiri
180 g nisujahu
150 g suhkrut
3 spl kakaod (tumedat)
1 tl söögisoodat

Sega kõik komponendid omavahel ning pane 24 cm lahtikäivasse vormi. Küpseta 180 kraadi juures alt ja ülevalt küpsetusega 35 minutit. Jahuta täielikult ning lõika seejärel pooleks.












Vahele:

300 g 30% hapukoort

Võid kasutada ka 20%, aga mida paksem, seda parem  määrida. Kindlasti ära lisa suhkrut, kuna biskviit annab magususe. Pane kogu hapukoor ühele biskviidi põhjale. Aseta peale teine biskviidipõhi, mis jääb ootama glasuuri.

Glasuur:

100 g võid
85 g suhkrut
0,5 dl piima
1 tl vanillisuhkrut
2 spl (triiki) tumedat kakaod

Sulata või, lisa ülejäänud ained ning lase sellel veidi kuumuses olla, kuni suhkur on sulanud ja segu on ühtlane.

Lase sel veidi jahtuda ning pane glasuur kahes jaos koogi peale. Vahepeal lase ühel osal taheneda külmas.

Kook on eriti hea järgmisel päeval, kuid täitsa maistev ka 2 h külmas seisnuna.

Väga maitsev!




Kommentaarid