Gluteenivaba mustikapirukas

 


Väga maitsev mustikapirukas valmib väga kergelt.

Põhi:

125 g pehmet võid
70 g suhkrut
1 muna
70 g kaerajahu
70 g riisijahu
1  tl küps.pulbrit
1 dl kaerahelbeid
1 tl guarkummi

Täidis:

300-400 g hapukoort
1 muna
60 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
200 g mustikaid
1 sl tärklist (kui kasutad külmutatud mustikaid)

Sega taigna ained omavahel ja sega miksriga taignaks. Pane vormi ca 27 cm. Laota peale mustikad. Kui kasutasid külmutatud marju, siis sega marjad enne tärklisega läbi ja laota siis. Sega kokku täidis ja vala mustikatele peale. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Lase täielikult jahtuda enne, kui lõikad, kuna tainas on suhteliselt mure.













Kommentaarid