Maailma parim gluteenivaba Napoleonikook!

 


Tegemist on äärmiselt sarnase maitsega, mis on tavalisel Napoleonikoogil. See retsept on minu enda välja nuputatud. Võttis aega, kuni sain selle õige ja hea, sest nagu teada, on mul siin ka varasemalt postitatud üks GV Napoleonikook, aga see on pigem seal küpsisekook :). Nüüd siis see õige.

50 g kleepuvat riisijahu (nt Umami müüb seda) Tavaline riisijahu ei sobi
100 g Sunnuntai gluteenivaba jahusegu
100 g hirsijahu
1 tl guarkummi
150 g võid (külma)
1 dl külma vett
paar tilka äädikat
0,5 tl soola
0,5 muna

Sellest kogusest saab 4 põhja pluss puru. 15x20 cm. Soovitan teha 3 kogust, suuremad põhjad (25x29), ja põhjasid 8 tk. Jääb pidulikum

Lisa kõik ained kaussi ja sega miksriga ühtlaseks palliks. Pane külma seisma ca 1h või kauem. Jaga tainas neljaks võrdseks osaks. Rulli otse küpsetuspaberile sobiva suurusega ruudud. Küpseta 225 kraadi juures kuni tainas muutub kuldpruuniks (ca 10 minutit).

Vaniljekreemi retsepti leiab minu retseptidest Napoleonikoogi alt SIIT Kasuta nisujahu asemel maisitärklist.

Pilt sellest, kuidas ka gluteenivabadel plaatidel tekivad küpsemisel õhumullid. Nii ongi õige. lase küpseda seni, kuni plaadid on kuldpruunid.



Kommentaarid